KONYA VE İLÇELERİ MÜŞTEREK TOPLANTIS ODAMIZ EV SAHİPLİĞİNDE İLÇEMİZDE YAPILDI

KONYA VE İLÇELERİ TİCARET ODALARI, TİCARET VE SANAYİ ODALARI VE TİCARE BORSALARI MÜŞTERK TOPLANTISI

Konya Ticaret Odası,Konya Sanayi Odası ,Konya Ticaret Borsası  ve Konya  İlçeleri Ticaret Odaları, Ticaret  ve Sanayi Odaları, Ticaret Borsaları ,Karaman Ticaret Borsasının, Konya Milletvekilimiz Sn. Muhammed Uğur Kaleli’nin, İlçe Kaymakamımız  Sn. Aydın Erdoğan’ın ve Belediye Başkanımız Sn. Mehmet Tutal’ ın katıldığı  bölge odaları müşterek toplantısı  Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliği ile 02/01/2017 tarihinde  ilçemizde yapıldı.

Saat 11.00 da Seydişehir TSO Hizmet Binası önünde toplanılarak başlanan toplantımız, gelen Oda Başkanlarımıza ve Milletvekilimize en az bir Eti A.Ş. kadar istihdam sağlayan İlçemiz sanayi kuruluşları Hafif Sanayi Bölgemiz ve Organize Sanayi Bölgemizi gezdirip  ağır kış şartları sebebi ile hasara uğramış işletmelerimizi yerlerinde göstererek konu ile ilgili yardımcı olmaları istenilmiş, aynı zamanda Organize Sanayi Bölgemiz ile ilgili sorunlar ve özellikle OSB’miz de doğal gaz kullanılabilmesi hususundaki problem dile getirilmiştir.  İlçemizin tarihi, kültürel ve doğal zenginliklerinin tanıtımının yanı sıra ilçemizde bulunan iş alanları ile ilgilide gerekli bilgilendirmeler yapmak için küçük bir şehir turu düzenlenerek ilçe tanıtımı yapılmıştır.

Aynı amaç için çalışan oda ve borsaların ortak sorun ve projelerinin değerlendirilmesi ve  işbirliği ortamlarının oluşturulması amacıyla basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantıda; Konya ve İlçeleri Oda Başkanlarımız  bölgemizin ve ilçelerimizin sorunları ve bu sorunlar hakkında neler yapılabileceği konuları hakkında konuşmalar  yaparak  fikir alışverişinde bulunulup neler yapmamız gerektiği hususunda ortak kararlara varılarak toplantı son bulmuştur.