TEMEL ATMA TÖRENİMİZ

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başakını Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu,Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Ticaret Borsası Başkanı Hüseyin Çevik ve Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya ve İlçelerinin Oda Ve Borsa Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları, İlçe Kaymakamız Sn. Aydın Erdoğan, Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Seydişehir Protokolü,İlçemiz Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri, Ticaret ve Sanayi Odası üyeleri, banka müdürleri, çok sayıda ticaret erbabı ile vatandaş katıldığı Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odası Yeni Hizmet Binası Temel atma törenimizi gerçekleştirdik.

Açılış ve selamlama konuşmasını yapan Ticaret ve Sanayi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Cemal KÜÇÜK  “ Afrin'de ülkemiz için, bizim huzur ve güvenimiz için canını ortaya koyan, bu aziz milletin kahramanlarına selamlarımızı iletiyoruz. Şehit askerlerimizi, rahmetle ve minnetle anıyoruz. Allah Mehmetçiğimizi korusun, Ordumuzu muzaffer eylesin diyerek konuşmasına    başlayan Küçük; İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi için Sanayicilerin doğalgaz  talebinin karşılanması hususunda uzun süredir çözümlenemeyen bu sorunu çözebilmek için yardımlarını ve   Seydişehir’e   bir okul yapılmasını TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlundan talep ettiklerini belirti.

Başkan Küçük ün Selamlama konuşmasından sonra Konuşmalarını yapmak üzere Kürsüye gelen Türkiye odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sn. M.Rifat Hisarcıklıoğlu, “Selçuklu döneminde Horasan eri Seyyid Harun Veli’nin kurduğu bu güzel beldeye bir eser kazandırmak için bir araya geldik. Seydişehir, ülkemizde alüminyum üretiminde tek entegre tesisine ev sahipliği yapıyor. Termal kaplıca ve seracılık yatırımları ile ikinci bir alüminyum tesisi olacak. İşte temelini bugün atacağımız yeni hizmet binası ise sanayinizdeki bu gelişmelerin bir vizyon göstergesidir.

Seydişehir TSO Seydişehir için çok güzel işler yaptığını anlatan Hisarcıklıoğlu, “Odanız Üyelerine 5 yıldızlı hizmet veriyor. Seydişehir Ticaret ve Sanayi Odamız Başkanı Cemal KÜÇÜK ün talepleri için Biz de Ankara’da her türlü desteği veririz ve vereceğiz. Organize Sanayi  bölgesindeki sanayicilerin doğalgaz  sorununun çözümü için ellerin gelen desteği vereceklerini  ve İlçemize bir okulun yapılacağını Seydişehir’e   yapılacak  okulun hayırlı olmasını diledi.

Kapanış konuşmasını yapan Kaymakam Aydın Erdoğan ise ‘Bugün çifte müjde aldık’ diyerek sözlerine başladı: “TOBB’un eğitime yaptığı katkıları biliyoruz. Seydişehir’in de bundan nasiplenecek olmasından dolayı çok memnunuz. Temeli atılan hizmet binasının esnafımıza, Ticaret ve Sanayi camiamıza hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Hisarcıklıoğlu’  Seydişehir Protokolüne, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cemal Küçük ve Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyelerine Dede Korkut Hikâyeleri kitabını takdim etmesiyle tören sona erdi.