İPEK YOLUNUN KADINLARI

KONYA KADIN GİRİŞİMCİLER KURULU’NUN DÜZENLEDİĞİ, TÜRKİYE’NİN FARKLI ŞEHİRLERİNDEN VE TARİHİ İPEKYOLU GÜZERGÂHI ÜZERİNDE BULUNAN BEŞ ÜLKEDEN KADIN GİRİŞİMCİNİN BİR ARAYA GELDİĞİ “İPEKYOLU’NUN KADIN YOLCULARI” PROGRAMI KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİNDE YAPILDI

Konya Kadın Girişimciler Kurulu’nun düzenlediği, Türkiye’nin farklı şehirlerinden ve tarihi İpekyolu güzergâhı üzerinde bulunan beş ülkeden kadın girişimcinin bir araya geldiği “İpekyolu’nun Kadın Yolcuları” programı KTO Karatay Üniversitesinde yapıldı.

Programa Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakçı, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı Selçuk Öztürk, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, İl Jandarma Komutanı Albay Emin Dursun ve çok sayıda davetli katıldı.

SEYDİŞEHİR TİCARET VE SANAYİ ODASI bünyesinde oluşturulan, Başkanlığını Münevver Yalçınkaya’nın yaptığı Tülay Akıllı, Havva Dinç ve Kübra Gencel den oluşan Kadın Girişimciler Kurulu heyetimizde bu organizasyonda yer aldı.Standımız da  ilçemize özgü Leblebi , Bal ,Tarhana, Şehriye ve Dağ köylerimizde özellikle Yaylacık ta genç kızlarımızın ve gelinlerimizin el emeği göz nuru elde dokuma kök boya halı kilim ve namazlıklar çok yoğun ilgi gördü. İlçemizin tanıtımı için yapılan bu çalışmalarda bizlere destek olan Sn. Belediye Başkanımız Mehmet TUTAL’a , Seydişehir Esnaflarımızdan Leblebici Ömer Pekşenarslan’a ,tüm üyelerimize ve hemşerilerimize teşekkürlerimizi sunarız.